Välkommen till utställningen "Vittnesmål från de nya klimatzonerna" som invigs klockan 13 måndag 11 november på Karlstads universitetsbibliotek. Utställningen visas till fredag 13 december och skildrar hur klimatförändringar påverkar människors liv och de anpassningsåtgärder som krävs i olika delar av Sverige. SMHI har producerat utställningen och bakom initiativet att ta den till Karlstads universitet står Centrum för forskning om samhällsrisker, CSR.
– Vi vill sprida kunskap om klimatförändringar och vikten av att hantera klimatrelaterade risker för en hållbar utveckling, säger Emelie Hindersson, koordinator på Centrum för forskning om samhällsrisker, CSR.
Utställningen innehåller berättelser av skribenten Po Tidholm och bilder av fotografen Peter Hoelstad, som fångar hur klimatförändringar påverkar människor, särskilt de med nära relation till naturen, som renskötare och jägare. Varje berättelse kompletteras med faktablad från SMHI och är kopplad till aktuell forskning.
Program i korthet:
11 november kl. 13:00–14:00: Invigning med tal och mingel, Karlstads universitetsbibliotek.
13 november kl. 15:15: Sustainability-fika och diskussion om klimatpåverkan och anpassningsåtgärder.
20 november kl. 12:00: Föreläsning av forskaren Avit Bhowmik om "The Pain, Care and Hope around Climate Change".
4 december kl. 13:00–13:45: Guidning av utställningen och samtal med CSR:s rådgivande kommitté.
5 december kl. 16:45: Visning för deltagare i symposiet "Hållbarhet under förhandling".
Utställningen är på plan 3, Universitetsbiblioteket, under bibliotekets öppettider. Det går också att boka guidning i utställningen specifika tidpunkter. Det kan vara lämpligt för till exempel en skolklass eller arbetsgrupper av olika slag.
För frågor eller intresseanmälan, kontakta:
Emelie Hindersson, koordinator på Centrum för forskning om samhällsrisker, CSR
Karlstads universitet
E-post: emelie.hindersson@kau.se
Telefon: 054-700 18 21
Varmt välkomna!
Karlstads universitet forskar och utbildar kring samhällsviktiga frågor. Våra medarbetare och studenter drivs av att svara på nutidens och framtidens samhällsfrågor. Universitetet erbjuder 85 program på grund- och avancerad nivå samt 750 kurser inom drygt 50 ämnesområden.