2017-12-01 13:27Pressmeddelande

​We Are Christmas – Jullåten som gör skillnad

null

Årets jullåt är här - den heter We Are Christmas, och är helt och hållet producerad av låtskrivarna och musikproducenterna på Musikhögskolan Ingesund. Årets jullåt samlar in pengar till Musikhjälpen som i år har temat ”Barn är inte till salu”.

20 studenter på kursen Musikproducent, låtskrivare och entreprenör har själva skrivit och producerat jullåten, som alltså ska samla in pengar till Musikhjälpen. Konstellationen innefattar även fyra sångsolister, skolans musiker och internationella gästmusiker som Ale Möller, Arto Järvelä och Ben Philips.

- Med tanke på allt som hänt det senaste året, var vi ganska tidigt enade om låtens tema, säger studenterna. Projektet tog fart redan i september. Då kom vi överens överens att låten skulle handla om gemenskap och att man tillsammans kan åstadkomma förändring. Slutresultatet blev en mäktig powerballad med storslagen stråkorkester och kör samt keltiska inslag.

Låten finns tillgänglig på Spotify och kommer även framföras live på Musikhögskolan Ingesunds julkonsert 9 december.

Här kan du stödja den digitala insamlingen:

http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/we-are-christmas

Här hittar du låten på Spotify:

https://open.spotify.com/track/3WF3z2OndKGewxcVQUGPGv

Kontakt

Om du vill veta mer, ta kontakt med Carl Utbult på carl.utbult@kau.se eller 073-461 42 12.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.