2016-03-07 13:07Pressmeddelande

Viktiga informationsdagar på Karlstads universitet

null

Den 9-10 mars bjuder Karlstads universitet in regionens gymnasieelever på Informationsdagarna. Nästan 3 000 besökare väntas komma och bland dem finns många av morgondagens studenter.

Besökarna kan ta del av ett fullspäckat schema med utbildningsinformation och seminarier. Förutom Karlstads universitet finns även 18 andra lärosäten och skolor på plats.

–  Det här är ett stort och viktigt tillfälle för oss att inspirera gymnasieelever att läsa vidare, säger Åsa Bongnell-Höjer, kommunikatör vid Karlstads universitet. Vi vill att besökarna ska få ut så mycket som möjligt av de här dagarna. Förutom en utbildningsmässa har vi tre utbildningsinformationspass och två seminarietillfällen per dag.

Ett seminarium som brukar vara extra välbesökt heter "Att läsa på universitet – hur funkar det?” som hålls av två av Karlstads universitets studie- och karriärvägledare. Andra seminarier har temat: ”Vad gör en ingenjör” och ”Så är det att bo och studera i studentstaden Lund”.

–  Vi hoppas att besökarna tar vara på möjligheten att gå på olika delar ur programmet och att de passar på att ställa frågor till utställarna och studie- och karriärvägledarna, fortsätter Åsa Bongnell-Höjer. Nytt för i år är att vi även har seminarier med representanter från Arbetsförmedlingen, Polisen och Räddningstjänsten. Detta för besökare som är nyfikna på annat än akademiska utbildningar.

Programmet i sin helhet kan du se här. För mer information kontakta Åsa Bongnell Höjer på telefon 070-3350595..


Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.