2018-09-19 08:09Pressmeddelande

Veronica Stigsson- Årets alumn vid Karlstads universitet 2018

Veronica Stigsson, Årets alumn 2018, har skapat stor nytta för livsmedelsindustrin genom sina akademiska kunskaper och sitt intresse för kemi och kemiska reaktioner. Med sin arbetsglädje och stora kompetens är hon en utmärkt ambassadör för Karlstads universitet.

Välkommen att träffa Veronica Stigsson på Karlstads universitet, fredag 21 september klockan 11.30 i foajén utanför Aula Magna. Klockan 13.30 samma dag mottar Veronica Stigsson utmärkelsen Årets alumn vid en särskild ceremoni i samband med examensceremonin.

- Jag känner mig hedrad, glad och blev förvånad när jag fick veta att jag utsetts till Årets alumn. Jag åker fortfarande till universitetet ibland och fikar med mina tidigare kollegor på kemiteknik, det är en fantastisk miljö och att få vara en ambassadör för Karlstads universitet är jätteroligt, berättar Veronica Stigsson.

Efter att Veronica Stigsson doktorerade i skogsindustriell processteknik 2006 har hon arbetat inom livsmedelsindustrin med fokus på hållbarhet under större delen av sin karriär. Idag är hon ansvarig för affärsutveckling och kundrelationer på Löfbergs. Veronica genomförde sin doktorsavhandling inom skogsindustriell processteknik på CP Kelco på Skoghall. Parallellt jobbade hon som lärare och forskningsassistent vid Karlstads universitet.

- Jag trivdes så himla bra under åren på Karlstads universitet. Den härliga gemenskapen där var anledningen till att jag valde att stanna i Värmland, säger Veronica Stigsson.

Kontakt
Veronica Stigsson, veronica.stigsson@lofbergs.se, 054-14 01 98.

För mer information om alumnverksamheten vid Karlstads universitet, kontakta Ximena Deramond, alumnansvarig, ximena.deramond@kau.se, eller 070-814 99 71.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.