2017-10-02 14:33Pressmeddelande

​Välkomstkonsert med Andreas Sundén och Hsin-Bei Lee

null

På onsdag välkomnas två nya lärare på Musikhögskolan Ingesund – två stora namn på den internationella musikscenen. Det handlar om klarinettisten Andreas Sundén, som tar över Wettergrenprofessuren efter Rigmor Gustafsson, och pianisten Hsin-Bei Lee.

Andreas Sundén är en av Nordens främsta klarinettister och en internationellt efterfrågad pedagog. Han är nu knuten till Musikhögskolan Ingesund som innehavare av Wettergrenprofessuren under två år med start i höst.

Andreas Sundén är känd internationellt som en av de ledande klarinettisterna i den unga generationen av musiker från Skandinavien. Han kombinerar ett engagemang som solist med orkesterspel och är en aktiv kammarmusiker. Som pedagog har han undervisat studenter som idag är framgångsrika musiker i såväl nordiska som internationella orkestrar.

Andreas Sundén har tidigare varit engagerad i orkestrar som till exempel prestigefyllda Royal Concertgebouw Orchestra i Amsterdam och Den Norske Opera i Oslo men är förnärvarande stämledare i Sveriges Radios symfoniorkester.

Pianist med världen som arbetsfält

Pianisten Hsin-Bei Lee är mitt i en bred karriär både som solist, kammarmusiker och pedagog. Hon är prisvinnare i Leschetizky and Robert Casadesus International Piano Competitions. Vidare har hon också genomfört både solo- och kammarmusikkonserter i bland annat USA, Argentina, Norge och Kina. Hsin-Bei Lee är även en hängiven pedagog och har arbetat som assisterande professor vid olika högre musikutbildningar i flertalet länder.

Om Wettergrenprofessuren

Wettergrenprofessuren är uppkallad efter den stiftelse som finansierar posten - Berit och Carl-Johan Wettergrens stiftelse. Den första innehavaren var jazzsångerskan Rigmor Gustafsson. Målet med professuren är bland annat att stärka Musikhögskolan Ingesund, genom möjligheten att engagera en utövande musiker på mycket hög konstnärlig nivå som kan bidra med sin konstnärliga kompetens och erfarenheter i ett internationellt perspektiv.

Tid och plats

Onsdag 4 oktober, kl 19.00 i Stora konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund.

Mer information

Kontakta Johan Birgersson på johan.birgersson@kau.se, eller 073-837 16 27.

Här kan du läsa mer om Wettergrenstiftelsen

Här kan du läsa mer om Musikhögskolan Ingesund

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.