2016-12-12 08:17Pressmeddelande

Välkommen på pressvisning av Eldkonst

null

Mitt i mörkaste vintern, fredagen den 16 december, flammar Eldkonst upp i Sandgrundsparken i Karlstad. Det är ett evenemang där studenter från Karlstads universitet på Innovations- och designingenjörsprogrammet, Danspedagogprogrammet samt kurser inom bild, dans och musik samarbetar. Årets tema är I tidens spegel.

Eldkonst har blivit något av en tradition. Det som började för nästan femton år sedan i liten skala, har nu växt till ett välbesökt publikevenemang. Förra året var över 3000 besökare på plats. Omkring Lucia varje år byggs skulpturer av halm och trä upp, ljusinstallationer skapas och det komponeras ny musik och dans.

Välkommen på pressvisning av årets Eldkonst

Onsdagen den 14 december kl. 10.00 - 11.00 på Värmlands museum.

Medverkande lärare och några av studenterna visar modeller på årets eldkonstskulpturer, ljusinstallationer och ger smakprov på dans och musik.

Eldkonst 2016 är ett samarbete mellan Karlstads universitet, Karlstads kommun och Värmlands Museum. Det äger rum den 16 december i Sandgrundsparken i Karlstad, med start kl.19.30.

För mer information om pressträffen kontakta:
Christina Knowles, kommunikatör Karlstads universitet, tel 070-887 22 47

För mer information om Eldkonst kontakta: Anders Kadhammar, konstnärlig ledare och samordnare för årets Eldkonst. tel: 070-202 07 66

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.