2016-01-29 08:30Pressmeddelande

​Utvecklande dagar för matematikpedagoger

null

2 400 lärare, skolledare, lärarutbildare, forskare och andra matematikintresserade från hela Sverige deltar på den pågående konferensen Matematikbiennalen, på Karlstads universitet.

Matematikbiennalen är en återkommande konferens som genomförs vartannat år på olika platser i Sverige. Temat under dagarna på Karlstads universitet är Matematik - en förunderlig resa. Deltagarna har möjlighet att välja bland 200 olika programpunkter och fem av föreläsarna är internationellt erkända forskare från Australien, Danmark, England, Holland och Sydafrika.

– På Matematikbiennalen får jag ta del av ny forskning och höra om vad som är på gång just nu. Dessutom besöker jag utställningen för att se nytt undervisningsmaterial, säger Marie Svensk, grundskollärare på Skolbyn i Hudiksvall.

En viktig del för deltagarna under Matematikbiennalen är möjligheten att få besöka idéutställare samt förlags- och informationsutställare. Idéutställningen är till för att ge pedagoger möjligheten att dela med sig av sina erfarenheter av undervisningsidéer, utvecklingsarbeten och projekt i matematik.

– Idéutställningen är ett värdefullt inslag på biennalen, här kan lärare verkligen ta chansen att presentera sina idéer och dela med sig av sina utvecklingsprojekt, säger Nina Rudälv, ordförande i biennalrådet.

Nästa gång Matematikbiennalen arrangeras vid Karlstads universitet är 2018 och då är det 20-årsjubileum för konferensen.

Kontakt:
Anders Hedin, projektledare, 072-245 92 93, a.hedin@kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.