2015-06-04 13:11Pressmeddelande

​Tredje året i rad för Musikhögskolan Ingesund på Polarprisgalan

null

När Polarpriset delas ut den 9 juni i Stockholm, är ett tjugotal studenter från Musikhögskolan Ingesund, MHI, med och står för musicerandet. De kommer att spela i samband med ceremonin och banketten, samt vid Polar Music Talks.

Tisdag 9 juni är det dags för årets Polarprisutdelning, och för tredje året i rad deltar Musikhögskolan Ingesunds studenter på tre olika evenemang knutna till festligheterna.

IngeSounds Orchestra spelar vid Konserthusets trappa och röda matta. Temat är Polarpristagare genom tiderna. En folkmusiktrio kommer att lotsa kungafamiljen och pristagarna till ceremonin i Konserthuset samt spela på den efterföljande banketten på Grand Hotel. Där framträder även en brasskvartett.

Dessutom medverkar även studenter vid seminariet Polar Music Talks under måndagen. Det bjuds då på uppträdande på scenen med slagverksduo och trio med sång, violin och gitarr för att dels belysa polarpristagaren och slagverkaren Everlyn Glennie samt countrysångerskan Emmylou Harris.

- Det är fantastiskt roligt och riktigt stort för våra studenter och Musikhögskolan Ingesund att vara med vid Polarprisutdelningen, säger Johan Birgersson, MHI:s samverkanskoordinator. Det är Sveriges största musikevenemang för branschen och har internationellt fokus. Vi har ju en fin koppling till Stikkan Anderson som faktiskt studerade vid Ingesunds folkhögskola i början av femtiotalet.

Polar Music Prize delas ut av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf vid en ceremoni i Konserthuset i Stockholm. I år går priset till Everlyn Glennie och Emmylou Harris.

Mer information

För mer information om MHI:s deltagande, kontakta Johan Birgersson på 070-513 12 06 eller johan.birgersson@mhi.kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.