2015-07-09 11:14Pressmeddelande

Succé för psykologprogrammet

null

Under torsdagen får totalt 25 094 sökande besked om att de antagits eller fått en reservplats till höstterminen vid Karlstads universitet. Många sökte till nya psykologprogrammet.

12 842 sökande har antagits till kurser eller program vid Karlstads universitet, en liten ökning jämfört med förra hösten (12 825). Av dessa har 3 840 antagits till program, även det en mindre ökning jämfört med 2015 års 3 774 antagna.

Rekordmånga sökande, hela 14 135, har fått reservplats, vilket är en 10-procentig ökning från förra året. Drygt 12 000 sökande har inte kunnat erbjudas någon utbildningsplats, utan får invänta det andra antagningsbeskedet i augusti.

Psykologprogrammet toppar reservlistan

Det nya psykologprogrammet är ett populärt val. 35 sökande har antagits och hela 1 870 står som reserv.

- Det är glädjande att se att programmet får en bra start, särskilt som bristen på psykologer är stor i Värmland och i landet, säger rektor Åsa Bergenheim. Det är ett efterlängtat program och det ska bli mycket spännande att följa studenterna som läser till psykolog framöver.

Psykologprogrammet toppar med god marginal listan på program med flest reserver. Även utbildningsprogrammen för socionom, sjuksköterska, civilekonom och fastighetsekonomi har många sökande som får sätta hoppet till andra antagningsomgången.

Fåtal platser kvar

De flesta platser på grundprogrammen är fyllda, men det finns fortfarande möjlighet att antas till påbyggnadsprogram. Dessa vänder sig till studenter som redan har en grundexamen. Det kan finnas platser kvar att söka på vissa ämneslärarprogram mot gymnasieskolan och även på naturvetenskapliga/tekniska – men i övrigt finns det reserver på samtliga program som startar i höst på Karlstads universitet.

Kontakt

För kommentarer: Rektor Åsa Bergenheim, telefon 070-258 88 29.
För fakta om antagningssiffror: Helena Olsson, utbildningshandläggare, telefon 054-700 26 12.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.