2018-11-12 11:36Pressmeddelande

​Studentlag från Karlstads universitet tävlar om 400 000 kronor

Fredag 16 november anordnas studenttävlingen CRE8® the Future på Jernkontoret i Stockholm. Det är en kreativitetstävling om Framtidsstipendiet på 400 000 kronor från den svenska stålindustrin. Söktrycket har varit stort och i år ansökte 21 lag från 25 olika lärosäten över hela landet. Av de åtta kvalificerade lagen kommer två, med stor disciplinär mångfald, från Karlstads universitet.

– CRE8® the Future är en unik möjlighet för studenter att kreativt arbeta fram lösningar på
verkliga problem och etablera kontakter med näringslivet. Förra årets CRE8® the Future blev verkligen en succé. Att ha tolv olika lärosäten representerade på en och samma tävling är imponerande och det gjorde att Sandvik och SSAB fick helt olika lösningar och med helt olika perspektiv. Det var väldigt kul att få ta del av vad alla studentlag presenterade och jag ser fram emot att se vad nästa gäng kommer att leverera, säger Cindy Bråtenfeldt, en av processledarna från Karlstads universitet på studenttävlingen CRE8® the Future.

På tävlingsdagen den 16 november får de åtta studentlagen ett verkligt företagscase att lösa och pitchträning av Drivhuset i Karlstad. Under tre timmar får lagen arbeta fram sin lösning och sedan pitcha den för en jury som utser  ett vinnande lag.

Kontakt:
För intervjuer med studentlaget CAuFe LaTe från Karlstads universitet kontakta:
Leo Jordansson, 073-679 90 57 (om ej direkt svar på grund av föreläsning, sms:a, så ringer Leo upp),
leojordansson@gmail.com

För intervjuer med studentlaget ETSA från Karlstads universitet kontakta:
Abb Assaye, 070-489 52 33 (om ej direkt svar på grund av föreläsning, sms:a, så ringer Abb upp), abbassaye@live.se

Cindy Bråtenfledt, processledare, Karlstads universitet, 073-089 64 32, cindy.bratenfeldt@kau.se


Mer om metoden CRE8®
som är framtagen vid Karlstads universitet

Om Jernkontoret, den svenska stålindustrins branschorganisation 

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.