2015-05-25 10:40Pressmeddelande

Studenter släpper debutskiva

null

"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go with others". Det afrikanska ordspråket har varit ett mantra för gänget bakom projektet och skivan Från och med oss. Ett gäng musikproducenter, låtskrivare och ljudsättare från Karlstads universitet som nu lanserar sin debutskiva.

- Det gångna året har varit en stor förändring för oss, säger projektledaren Oskar Lindroth. Vi har fattat vad vi vill göra med vår musik - vart vi vill komma - och nu är vi snart där.

Projektkonstellationen är ett norskt-svenskt samarbete bestående av studenter på kursen Musikproducent, låtskrivare och entreprenör samt Ljudsättarutbildningen vid Musikhögskolan Ingesund som är en del av Karlstads universitet. Och nu är målet nått, 100 procent av finansieringen är i hamn.

- Studio, tid och utrustning fick vi genom att vi läste kursen. Det vi inte hade var pengarna för att till exempel kunna slutmastra låtarna och pressa själva skivan. För att få budget blev valet att starta ett crowdfundingprojekt så att familj, vänner och sponsorer har kunnat göra förbeställningar av skivan.

Med kunskap, pepp, tekniska resurser och allt tänkbart stöd har deras lärare lagt grunden för att de nu kan stå på egna ben.

- Vi är oerhört nöjda med projektet och tackar ödmjukast alla som stöttat oss! Låtarna på skivan har gruppen skrivit, producerat och mixat själva. De starkaste låtarna, som återfinns på skivan, valdes ut av en jury beståendes av tre personer med lång erfarenhet i musikbranschen: Tomas Jernberg, Niclas Molinder och Joakim Jarny.

- Det har varit oerhört inspirerande att skapa allt det musikaliska och att samtidigt göra projektet på det här sättet. Att vi har fått visa vad vi kan på flera olika plan och att vi kunnat ge möjligheten för den som vill följa med oss på resan.

Som startskott på sommaren och avslut på kursen har konstellationen valt att ordna en releasefest på Nöjesfabriken i Karlstad.

- Vi vill ju nå ut med den musik vi skapat under kursen och promota vår skiva. Samtidigt ser vi ju detta som ett sätt för oss att ge något tillbaks till alla dem som stöttat oss: Så här blev det, tack för att ni gjort vår dröm möjlig.

Från och med oss består av: Oskar Lindroth, Shalisa Taylor, Mattias Nordblom, Anne Igeltjorn, Oliver Lam, Ewelina Westin, Gustaf Karlsén, Lars Horn Lavik, Ann Sissel Nilsen, Joachim Stenvold, Oscar Lundberg, Gereon Ramsin, Anna Bäckman, Arpad Bihary och Fredrik Ekeberg.

Från och med oss Releasefest:
Vad: Releasefest för Från och med oss. En kväll med musik och sommarnattsmingel
När: 28 maj, 19.00 (Entrén öppnar 18.00)
Var: Nöjesfabrikens innegård, Karlstad
Biljetter och info: https://www.facebook.com/events/765362493583269/
Åldersgräns: 18 år.

För mer information kontakta: Oskar Linderoth, 073-695 18 41

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.