2018-11-08 09:17Pressmeddelande

Rekordmånga deltagare till robottävlingen First Lego League

null

First Lego League är en internationell tävling för ungdomar i åldrarna 10-16 år och årets tävling som har rekordmånga anmälningar går av stapeln den 10 november i Kils Arena och Sannerudsskolan.

- Det märks att programmering har blivit en del i skolans läroplan, säger Susanne Walan, projektledare på Karlstads universitet. Fler lag än någonsin, drygt 20 stycken, har anmält sig till årets upplaga av tävlingen. Vi fick stänga anmälan i förtid eftersom vi inte kunde ta emot fler anmälningar.

Förutom programmering av legorobotar ingår tävlingsmoment där deltagarna ska ha funderat på hur man kan leva i rymden eftersom årets tema är Into orbit. De tävlande ska också marknadsföra ett projekt, liksom visa hur man samarbetar och medverkar till att alla är delaktiga. Lagen kommer från hela Värmland (Eda, Skattkärr, Forshaga, Munkfors och Kil) samt från Skövde som återkommande väljer att tävla i just Värmland.

Årets tävling går i Kils Arena och Sannerudsskolan den 10 november och är ett samarbete mellan Karlstads universitet i form av projektet Teknikerjakten och Ljungbergsfonden, Värmlands museum samt Kils kommun med Sannerudsskolan som värd för tävlingens genomförande.

Invigningen startar klockan 10.00 och vid 10.30-tiden startar tävlingsmomenten. De avgörande robotkörningarna i form av semifinaler och därpå final startar cirka klockan 14.30.

Mer information om tävlingens olika delar finns på hjernekraft.org
För ytterligare information kontakta Susanne Walan, projektledare Karlstads universitet, tel 070-525 8807 eller susanne.walan@kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.