2015-02-09 08:00Pressmeddelande

Regionens främsta i Teknikåttan uppmärksammas

null

Fler än 1 700 åttondeklassare deltog i regionens kvalificeringstävling i Teknikåttan. De tre främsta eleverna överraskas med uppvaktning i klassrummen nu på tisdag.

Karlstads universitet kommer att överraska de elever i regionen som fick bäst resultat i kvalificeringstävlingen i Teknikåttan, genom ett oannonserat besök i respektive klassrum tisdag den 10 februari.

Följande skolor och tider gäller för besöket:
Vargbroskolan, Storfors. Elevens namn: Samuel Törnkvist.
Samling för media vid skolans entré kl. 12.30.

Hammarlundens skola, Hammarö. Elevens namn: Noah Hjortman.
Samling för media vid skolans entré kl. 14.00.

Internationella Engelska skolan, Karlstad. Elevens namn: Lotta Eriksson
Samling för media vid skolans entré kl. 14.45.

Årets tema är strålande
Teknikåttan är en riksomfattande tävling för elever i årskurs åtta, arrangerad av universitet och högskolor i Sverige. Genom att relatera till vardagsnära teknik och lyfta fram nya synsätt på naturvetenskapliga fenomen lockas eleverna att testa sin kreativitet. Årets tema heter ”Smart! Coolt! Strålande!” och handlar om strålande fenomen och smarta uppfinningar.

- Både teknik och naturvetenskap finns överallt i vår vardag, utan att vi egentligen tänker på det. Tävlingen är ett sätt att få unga att upptäcka hur roliga dessa områden är och få dem att vilja utforska mer. Vi hoppas också att det ska stärka självförtroendet att våga testa uppfinningar och ta fram kreativa lösningar, säger Jan Håkanson, administrativ chef vid Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap.

Regiontävling den 23 april
Följande klasser i regionen hade bäst resultat i kvalificeringsomgången och går därmed vidare till regiontävlingen på Karlstads universitet den 23 april:

Forshaga Lärcenter 8D, Forshaga.
Vargbroskolan 8B, Storfors.
Hammarlundens skola 8C, Hammarö.
Ferlinskolan 8B, Filipstad.
Kyrkebyskolan 8A, Arvika.
Gunnarsbyskolan 8A, Eda.

Vid frågor, kontakta Jan Håkanson, administrativ chef vid Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, tel. 070-260 14 53.
Medier hälsas varmt välkomna till klassbesöken.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.