2016-07-25 10:55Pressmeddelande

Professor prisas för sitt arbete inom datasäkerhet

null

Simone Fischer Hübner, professor inom datasäkerhet vid Karlstads universitet, har tagit emot utmärkelsen ”William Winsborough Memorial Award” för sitt arbete inom området integritet och säkerhet på nätet. Utmärkelsen instiftades 2012 för att hedra och uppmärksamma Professor William Winsboroughs forskning och effekten den haft på området Computational Trust och Trust Management.

Utmärkelsen delas ut för att uppmärksamma en person, inte en grupp eller organisation, vars arbete signifikant har påverkat utvecklingen av Computational Trust och Trust Management. Simone Fischer Hübner tilldelas utmärkelsen 2016 för hennes engagemang inom området Trust Management och säkerhet. I motivering uppmärksammades också hennes engagemang kring konferensen IFIPTM, workshops och det arbete hon gör i arbetsgruppen IFIP 11.11 samt hennes originella och uppseendeväckande forskning och mentorskap av unga forskare inom området.

- Det är en ära att få denna utmärkelse och jag är mycket tacksam, säger Simone Fischer Hübner. Det goda samarbetet i vår forskningsgrupp inom datavetenskap vid Karlstads universitet är en viktig del i det här och jag är väldigt glad över att vårt arbete uppmärksammas genom denna utmärkelse.

William Winsborough Memorial Award instiftades 2012 och delas årligen ut av arbetsgruppen WG 11.11 inom IFIP, International Federation for Information Processing. Simone Fischer Hübner är den femte att få ta emot priset vilket hon gjorde vid en ceremoni på Darmstadts tekniska universitet under den avslutande dagen på konferensen IFIPTM 2016, fredag den 22 juli.

Läs mer om William Winsborough Memorial Award!

Läs mer om IFIP!

Läs mer om IFIPTM 2016!

För mer information kontakta Simone Fischer Hübner, professor i datavetenskap vid Karlstads universitet på 054 – 700 17 23, 070-297 13 38, simone.fischer-hubner@kau.se.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.