2017-08-22 15:31Pressmeddelande

​Pressinbjudan: Välkommen till rektor Åsa Bergenheims avtackning och föreläsning om häxprocesser

Fredag 25 augusti klockan 15.00 avtackas Åsa Bergenheim i Aula Magna. I nästan sex år har Åsa Bergenheim varit rektor för Karlstads universitet. Den 1 september återgår hon till sin professur vid Umeå universitet. 

Media är varmt välkomna till avtackningsceremonin, som pågår i cirka 45 minuter, där musiker och inbjudna gäster medverkar. Möjlighet till en pratstund med Åsa Bergenheim finns i foajén utanför Aula Magna från klockan 14.15.

Häxprocesser för juriststudenter
Onsdag 30 augusti gör rektor Åsa Bergenheim sin sista insats som rektor vid Karlstads universitet. Då håller hon en föreläsning för studenterna vid det nya juristprogrammet, ett av de program med examensrätt som tillkommit vid Karlstads universitet under Åsa Bergenheims rektorsperiod. Ämnet som Åsa Bergenheim forskar och föreläser om är ”Den liderliga häxan: den kvinnliga sexualitetens roll i häxprocesserna”

Media är välkomna till detta sista föreläsningstillfälle med Åsa Bergenheim.
Tid: Onsdag 30 augusti klockan 14.00-15.00
Lokal: Ej definitivt beslutat, ring Petter Niljung för besked på förmiddagen 30 augusti. Telefon: 070-286 84 92

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.