2020-02-10 08:19Pressmeddelande

Pressinbjudan svensk gastronomi – en global succé

Varmt välkomna att lyssna till forskare, entreprenörer och företagare som pratar om mat, matsvinn, konsumentbeteende och gastronomisk forskning den 14 februari.

Carl Jan Granqvist, Helén Williams, Per Kristensson och Karsten Thurfjell är några av de talare som medverkar under eftermiddagen. Seminariet belyser även den svenska framgången inom gastronomi och den framträdande roll gastronomin får vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai.

Landshövding Georg Andrén är värd för seminariet som äger rum på Residenset i Karlstad och H.K.H. Prins Carl Philip, Hertig av Värmland, närvarar också under seminariet. Evenemanget anordnas av Karlstads universitet i samarbete med Gastronomiska Akademien/Måltidsakademien.

Media är välkomna. Anmäl om ni kommer till Anders Sahlin, anders.sahlin@kau.se senast onsdag 12 februari.

Datum: 2020-02-13

Tid: Kl. 13:00-16:00

Plats: Residenset, Residenstorget 1, Karlstad

Program finns under dokument.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.