2018-09-14 14:08Pressmeddelande

Pressinbjudan: Så får du elever att lära och minnas – Möt Årets lärare och upphovsmannen till Grej of the day


-Det nästan roligaste är att även mycket skickliga pedagoger, bara med hjälp av några små förändringar kring sin undervisning, kan nå ännu längre, säger Micke Hermansson, Årets lärare 2015, som kommer till Karlstad och berättar om sin undervisningsmetod Grej of the day (GOTD) för att inspirera och motivera andra lärare.

Det är övningskoleprojektet vid Karlstads universitet som bjuder intill föreläsningen 21 vägar till kunskapstörst den 17 september. 

Under föreläsningen delar Micke Hermansson med sig av värdefulla tips som hjälper lärare att nå ut ännu bättre till sina elever. Genom att botanisera bland de bästa retorikerna och de mest framgångsrika pedagogerna och forskarna söker han svar på frågorna: Hur når man fram till sina åhörare? Hur får man dem att lära sig och minnas?

Grej of the day fick Lärarprogrammets pedagogpris

Micke Hermansson har arbetat i 30 år som mellanstadielärare. Han håller utbildningar i det kunskapslyftande och motivationshöjande projektet Grej of the Day, som fick Lärarförbundets pedagogpris 2011. Själv blev Micke utnämnd till Årets lärare 2015 av Handelskammaren.
Om Grej of the day

Välkomna!

Datum: 17 september
Tid: 16:00-18:00
Plats: Lagerlöfsalen 1A305, Karlstads universitet, (240 platser)

Kontakt
Robert Jensen, utbildningsrådgivare, Studentlitteratur AB, 046-31 22 24,
robert.jensen@studentlitteratur.se

Annelie Bodén, universitetsadjunkt, Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, 054-700 11 93,

annelie.boden@kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.