2016-05-31 13:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Release av Clear River Racings nya racingbil

Studentteamet Clear River Racing, vid Karlstads universitet, presenterar årets racingbil på torsdag den 2 juni, klockan 12:15 i Aula Magna. Bilen är ett bidrag till världens största tävling för ingenjörsstudenter, där Clear River Racing tävlar mot universitet från hela världen.

Årets team består av 36 studenter och tillsammans har de spenderat 20 520 timmar på racingbilen som byggs inom ramen för det årliga projektet Formula student. Projektets budget är cirka 1,2 miljoner kronor, vilket gör Formula Student till ett av de största projekten som bedrivs av studenter vid Karlstads universitet. Förra året knep Clear River Racing en 15:e plats på den internationella tävlingen i England på Silverstone Circuit. Årets team har som mål att nå en ännu bättre placering.

Vad: Avtäckning och presentation av årets Clear River Racing-bil, med en förhoppning om att kunna genomföra en uppvisningskörning utanför universitetets huvudentré. Kaffe och tårta.
När: Torsdag den 2 juni, 12:15 – 13:00
Var: Aula Magna, Karlstads universitet
Kontakt: Martin Sundberg, Team manager, Clear River Racing, 076-812 10 63

Fakta Formula Student och Clear River Racing:

Formula Student är ett årligt projekt där studenter från olika universitet runt om i världen bygger ensitsiga formulabilar från grunden och tävlar mot varandra. Karlstads universitets team, Clear River Racing, består av nio projektgrupper varav åtta är konstruktions och tillverkningsgrupper inom områdena: c
hassi, hjulupphängning och manöver, motor och drivlina, kaross och aerodynamik och elektronik. Den nionde gruppen arbetar med ekonomi och marknadsföring.

Projektgrupperna samverkar under ett år både under och efter skoltid. Till sitt förfogande har teamet en modern arbetsmiljö, det senaste inom behandlingsprogram till dator och en mångfacetterad och erfaren projektledning som bistår med coaching och värdefulla tips. Projektet finansierar främst genom externa aktörer som teamet har som samarbetspartners.


Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.