2016-04-19 08:24Pressmeddelande

Pressinbjudan: Pariserhjul i Teknikåttans regiontävling

Teknikåttans regiontävling går av stapeln på Karlstads universitet nu på torsdag. Sex åttondeklasser i regionen gör upp om en plats i riksfinalen.

Tävlingen Teknikåttan lockar varje år cirka 30 000 deltagande elever från hela Sverige. Utmaningarna i tävlingen syftar till att väcka ungas intresse för naturvetenskap och teknik. I år har cirka 1 700 värmländska elever varit med i kvalificeringstävlingen. Nu har de sex främsta klasserna gått vidare till regiontävlingen som äger rum på Karlstads universitet torsdagen den 21 april.

– Det är väldigt roligt att se elevernas engagemang i tävlingen och vi hoppas inspirera fler elever att välja en utbildning inom de tekniska och naturvetenskapliga ämnesområdena, säger Inger Bran, projektledare på Karlstads universitet för Teknikåttan, Region Karlstad.

Pariserhjulet

Förutom frågetävlingen så har de tävlande klasserna också som uppgift att bygga ett Pariserhjul som de tar med sig till tävlingsdagen. Hjulet skall (förhoppningsvis) utföra en förutbestämd teknisk uppgift och eleverna tävlar även om bästa design.

Vinnarna tävlar i Uppsala
Samtliga klasser som tävlar i Regiontävlingen vinner prispengar till klasskassan, vinnarklassen går hem med 7 500 kronor. Den vinnande klassen får dessutom åka till rikstävlingen den 19 maj på Uppsala Slott

Tävlande klasser i Teknikåttans regiontävling 2016:
Ferlinskolan 8C, Filipstad
Ferlinskolan 8D, Filipstad
Norrstrandsskolan 8A, Karlstad
Kyrkebyskolan 8C, Arvika
Järvenskolan 8A, Arvika
Bregårdsskolan 8B, Karlskoga

Datum
: Torsdag den 21 april.
Plats: Pedagogisk verkstad, hus 21/Vänern, Karlstads universitet.
Tid: Medierna hälsas välkomna kl. 9.30 respektive kl. 11.00 då redovisningarna av klassuppgifterna (Pariserhjulen) sker.

Varmt välkomna!

För mer information, kontakta Inger Bran, Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, Karlstads universitet, telefon 070-279 5975

Teknikåttan, Region Karlstad, stöds av Ljungbergsfonden.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.