2017-02-13 14:32Pressmeddelande

Pressinbjudan: Nyinvigning av universitetsbiblioteket

null

Torsdagen den 16 februari är det nyinvigning av universitetsbiblioteket. Biblioteket har fått modernare studiemiljöer, men det finns även andra anledningar att fira.

– Biblioteket fyller 15 år, bibliotekshuset har fått utmärkelsen miljöbyggnad guld och konstverket ”Näthat” av konstnären Gerd Göran får sin permanenta placering i biblioteket, säger biblioteksdirektör Jakob Harnesk.

Under de senaste månaderna har fler ”rum i rummen” skapats där studenter kan arbeta i avkopplande miljöer med soffor och så kallade sittsäckar.

Biblioteket är studenternas största arbetsplats på universitetet och därför är det viktigt att vi kan erbjuda moderna och flexibla miljöer som är anpassade efter dagens studenter och deras arbetssätt.

Tid och plats: torsdag 16 februari klockan 13.00-15.00 i universitetsbiblioteket, plan 3
13.15 Välkomsthälsning, Jakob Harnesk, biblioteksdirektör
13.20 Tal av Thomas Blom, prorektor, ställföreträdande rektor
13.30 Tal av Simon Asplund, vice ordförande, studentkåren
13.45 Tal av Birgitta van Dalen, marknadsområdesdirektör Akademiska Hus
13.50 Föreläsning av medieprofilen och biblioteksstrategen Erik Fichtelius, Kungliga biblioteket
14.25 Introduktion av konstnären Gerd Göran av Jakob Harnesk
14.40 Avtäckning av konstverk

Om miljöbyggnad
Miljöbyggnad det mest använda certifieringssystemet för byggnader i Sverige och ger ett kvitto på viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och material. En byggnad kan uppnå betyget brons, silver eller guld.

För mer information kontakta biblioteksdirektör Jakob Harnesk på telefon 070 186 0057 eller e-post jakob.harnesk@kau.se.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.