2016-10-18 10:18Pressmeddelande

Pressinbjudan: Möt Karlstads universitets nya professorer och hedersdoktorer

På fredag, den 21 oktober, firar Karlstads universitet Akademisk högtid. I år installerar vi tolv nya professorer och promoverar 25 nya doktorer. Vi välkomnar också fyra hedersdoktorer som gjort stora insatser, bland annat för fysikens värld, klimat och säkerhet, genusfrågan och lärarutbildning i Indien.

Forskning för samhället och spännande karriärer 
Presentationen av nya professorer och samtalet med universitetets nya hedersdoktorer kommer traditionsenligt att hållas på Karlstad CCC. De blivande professorerna håller kortare föredrag om sin forskning samt deltar i ett panelsamtal. Det kommer bland annat att handla om miljövänliga förpackningar, arbetets betydelse i våra liv, hur skatt är en statlig maktbefogenhet som samtidigt säkrar ett numera demokratiskt inflytande och hur skolan pedagogiskt bemöter barn som av olika anledningar inte passar in.

Presentationen följs av ett samtal med årets fyra hedersdoktorer: Pema Dorjee, professor i buddistisk filosofi, Nina Lykke, professor i genusvetenskap vid Linköpings universitet, Per-Olof Nilsson, teknisk fysiker och professor emeritus vid Chalmers samt Margareta Wahlström, tjänsteman för klimat- och krisförebyggande frågor inom FN.
Förmiddagens moderator är kommunikationschef Joachim Gustafsson.

Medierna är välkomna att närvara under presentationen av professorerna och samtalet med hedersdoktorerna.

Datum: Fredag den 21 oktober
Tid: kl 09.00-11.30
Plats: Solasalen på Karlstad CCC

Pressträff
I anslutning till evenemanget bjuds media in till en pressträff med hedersdoktorerna och professorerna.

Datum: Fredag den 21 oktober
Tid: klockan 11.20 cirka
Plats: Solasalen, Karlstad CCC

Akademisk högtidsceremoni
Ceremonin börjar klockan 16.00 på Karlstads universitet. Universitetet förser medierna med en gruppbild efter ceremonin.

Datum: Fredag 21 oktober,
Tid: klockan 16.00-18.00.
Plats: Aula Magna, Karlstads universitet

Läs mer om årets professorer, doktorer och hedersdoktorer här.

För mer information kontakta gärna pressekreterare
Sophia Hedmark Stefansson, 070-183 7135.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.