2016-01-25 10:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Matematik – en förunderlig resa

Den 28 – 29 januari arrangerar Karlstads universitet den nationella konferensen Matematikbiennalen med 2 500 deltagare. Konferensen är en av de största som någonsin har arrangerats i Karlstad och riktar sig till lärare, skolledare, lärarutbildare, forskare och andra matematikintresserade från hela Sverige.

Under två intensiva dagar på Matematikbiennalen träffas likasinnade och får en totalupplevelse av svensk skolmatematik. Konferensen är en viktig mötesplats och ett unikt tillfälle för lärare att utbyta erfarenheter. Deltagarna möter entusiaster och ansvariga på alla nivåer inom svensk skola och får ta del av utvecklingsarbete och forskning genom föredrag, workshops, samt i idé-, informations- och läromedelsutställningar.

Fem internationellt erkända föreläsare
Matematikbiennalen är en återkommande konferens som genomförs vartannat år i Sverige på olika platser. Årets tema är Matematik- en förunderlig resa. Deltagarna har möjlighet att välja bland 200 olika programpunkter och fem av föreläsarna är internationellt erkända forskare från Australien, Danmark, England, Holland och Sydafrika.

Mer information:
För att du som journalist ska kunna ta del av föreläsningarna som sker i de olika lokalerna behöver du anmäla dig via denna länk: Anmälan journalister. När du kommer till universitetet hämtar du ut din namnbricka i informationsdisken utanför Aula Magna, med hjälp av den kan du gå in på alla föreläsningar.

Förslag på vilka föreläsningar du kan besöka finns som en pdf "Pressinformation" under rubriken ”Relaterat material”. Där kan du läsa mer om de internationella föreläsarna, samt ett urval av de nationella föreläsarna.

Hela programmet med tider hittar du via denna länk: Program Matematikbiennalen Klicka på passen och sedan vidare in på respektive namn för att få mer information om de olika föreläsningarna.W står för workshop och F för föreläsning.

Kontakt:
Anders Hedin, projektledare, 072-245 92 93, a.hedin@kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.