2018-10-16 09:29Pressmeddelande

Pressinbjudan: Karlstads universitet redo för Akademisk högtid

null

På fredag, den 19 oktober, firar Karlstads universitet Akademisk högtid. Vi promoverar sedvanligt nya doktorer och installerar nya professorer. I år välkomnar vi en hedersdoktor och delar också ut ett samverkansstipendium.

I januari firar Karlstads universitet 20 år som universitet. Lärosätet bubblar och sjuder av aktivitet, både i nuet och inför framtiden. Ett slags mellanrum där tiden som nytt universitet är över och en tid som ett starkt och etablerat universitet träder in. Det är i mellanrummet det händer, vilket också är högtidens tema.

Traditionsenlig ceremoni med folkkär artist
Ceremoniprogrammet innehåller enligt tradition, med anor från 1500-talet, promovering av nya doktorer och även installation av universitetets nya professorer. Vi delar ut ett samverkansstipendium samt välkomnar vår nya hedersdoktor, Victoria Svanberg, delägare i Nya Wermlandstidningen och ordförande i Anderstiftelsen.

Ceremonin ramas in av underhållning med en svensk folkkär artist samt studenter och flöjtensemble från Musikhögskolan Ingesund. Medierna möts upp vid huvudentrén klockan 15.00 för intervjuer och foton. Universitetet förser medierna med en gruppbild efter ceremonin.

Datum: Fredag den 19 oktober
Tid: 16.00-18.00. Obs, senast 15.45 ska platserna vara intagna.
Plats: Aula Magna, Karlstads universitet

Intressant forskning och panelsamtal kring dagens medievärld
Våra nya professorer presenterar sin forskning på Karlstad CCC med kortare föredrag. Detta följs sedan av ett panelsamtal med årets hedersdoktor.

Moderator är Martin Löfgren, prefekt vid Handelshögskolan.

Medierna är välkomna att närvara under professorernas föredrag och panelsamtalet. Det finns möjlighet till intervjuer och foton klockan 11.30-11.40.

Datum: Fredag den 19 oktober
Tid: 09.00-11.30
Plats: Lerinsalen, Karlstad CCC

Se fullständigt program i Lerinsalen, Karlstad CCC.

Läs mer om årets doktorer, professorer och hedersdoktor.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.