2024-10-17 06:49Pressmeddelande

Pressinbjudan: Karlstads universitet firar Akademisk högtid!

Logotype for Akademisk högtid 2024Logotyp för Akademisk högtid 2024

I morgon fredag, den 18 oktober, firar Karlstads universitet Akademisk högtid. Medier är välkomna både på förmiddagen och eftermiddagen.

 

Akademisk högtid är en av årets största händelser vid Karlstads universitet och en tradition med anor från 1500-talet. I oroliga tider är det viktigt att slå vakt om enighet, samarbete och laganda och det som vi tillsammans kan åstadkomma, inte minst inom forskning. Därför är ”Tillsammans” årets tema för Akademisk högtid. 

Under högtiden promoverar vi sedvanligt våra nya doktorer och installerar nya professorer och i år välkomnar vi också två hedersdoktorer. 

Evenemanget ramas in av underhållning med artisten och kompositören Fredrik Kempe som dessutom är alumn vid Karlstads universitet. Han uppträder med universitets körer som gjorde succé i årets Mello när tävlingen gästade Karlstad. Medverkar gör också studenter vid Musikhögskolan Ingesund. 

Medier är välkomna till Akademisk högtid en stund före ceremonin. Medierna möts upp vid huvudentrén klockan 15.00 för intervjuer och foton, 15.15-15.30. 

Universitetet förser också medierna med en gruppbild efter ceremonin. 

Datum: Fredag 18 oktober
Tid: kl. 16.00-18.00. Obs, senast 15.45 ska platserna vara intagna.
Plats: Aula Magna, Karlstads universitet

Forskning i framkant och samtal med våra hedersdoktorer
Medier är även välkomna till Karlstad CCC på förmiddagen, 18 oktober, när våra nya professorer presenterar sin forskning med kortare föredrag. Detta följs sedan av ett gemensamt samtal med årets hedersdoktorer kring temat tillsammans.
Moderator är Jan van Stam, professor i fysikalisk kemi vid Karlstads universitet.
Medierna är välkomna att närvara under professorernas föredrag och panelsamtalet. Efter det finns möjlighet till intervjuer och foton klockan 11.30-11.40.

Datum: Fredag den 20 oktober
Tid: 09.00-11.30
Plats: Lerinsalen, Karlstad CCC

Kontakt: Jonas Brefält, pressekreterare, 073-301 98 05

 


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet forskar och utbildar kring samhällsviktiga frågor. Våra medarbetare och studenter drivs av att svara på nutidens och framtidens samhällsfrågor. Universitetet erbjuder 85 program på grund- och avancerad nivå samt 750 kurser inom drygt 50 ämnesområden.


Kontaktpersoner

Jonas Brefält
Pressekreterare/kommunikatör
Jonas Brefält