2022-10-10 08:44Pressmeddelande

Pressinbjudan: Karlstads universitet firar Akademisk högtid!

På fredag, den 14 oktober, firar Karlstads universitet Akademisk högtid. Vi promoverar sedvanligt våra nya doktorer och installerar nya professorer. I år välkomnar vi också två hedersdoktorer.

Akademisk högtid är en av årets största händelser vid Karlstads universitet och en tradition med anor från 1500-talet. Högtidens tema är dock som vanligt i linje med samtiden och i år uppmärksammar vi och hyllar vår frihet. Under det gångna året har vi fått uppleva händelser i Europa som gjort att begreppet frihet har fått ytterligare en dimension 2022. Vi vill värna frihet och samtidigt hedra det faktum att vi lever i en demokrati och åtnjuter de rättigheter som alla människor på jorden borde få göra. 


Traditionsenlig ceremoni med nationellt känd artist
Ceremonin ramas in av underhållning med en nationellt känd artist samt studenter vid Musikhögskolan Ingesund. Medierna möts upp vid huvudentrén klockan 15.00 för intervjuer och foton, 15.15-15.30. Universitetet förser medierna med en gruppbild efter ceremonin. 

Datum: Fredag 14 oktober
Tid: 16.00-18.00. Obs, senast 15.45 ska platserna vara intagna.
Plats: Aula Magna, Karlstads universitet

Intressant forskning och samtal med våra hedersdoktorer
Våra nya professorer presenterar sin forskning på Karlstad CCC med kortare föredrag. Detta följs sedan av ett gemensamt samtal med årets hedersdoktorer kring temat frihet.


Moderator är Jan van Stam, professor i fysikalisk kemi.

Medierna är välkomna att närvara under professorernas föredrag och panelsamtalet. Det finns möjlighet till intervjuer och foton klockan 11.30-11.40.

Datum: Fredag 14 oktober
Tid: 09.00-11.30
Plats: Lerinsalen, Karlstad CCC

Se fullständigt program i Lerinsalen, Karlstad CCC.

Läs mer om årets doktorer, professorer och hedersdoktorer här.

 

Kontakt:

Jonas Brefält, pressekreterare

073-301 98 05 


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 19 000 studerande och 1 300 anställda.