2019-10-07 11:53Pressmeddelande

Pressinbjudan: Karlstads universitet bjuder in till Akademisk högtid

null

På fredag, den 11 oktober, rullar vi återigen ut röda mattan då Karlstads universitet firar Akademisk högtid. Då promoveras sedvanligt nya doktorer och nya professorer installeras. I år välkomnar vi dessutom två hedersdoktorer.

Akademisk högtid är en av årets största händelser vid Karlstads universitet och en tradition med anor från 1500-talet. Det är trevligt med traditioner, men för att bibehålla dem krävs inte bara tillbakablickar utan också visioner om framtiden och kraft att föra dem vidare.

I dessa dagar pratar vi mycket om hållbarhet och hur vi ska värna om vår miljö och vår planet. Hur ska nya generationer kunna föra det gamla arvet vidare om vi inte agerar nu? Medan vi fortfarande kan? Med fokus på hållbarhet ser vi fram emot årets upplaga av Akademisk högtid 2019.

Intressant forskning och panelsamtal med hållbarhet som tema

Våra nya professorer presenterar sin forskning på Karlstad CCC med kortare föredrag. Detta följs sedan av ett panelsamtal med årets hedersdoktorer.

Moderator är Martin Grimberg Löfgren, prefekt vid Handelshögskolan.

Medierna är välkomna att närvara under professorernas föredrag och panelsamtalet. Det finns möjlighet till intervjuer och foton klockan 11.15-11.30.

Datum:Fredag den 11 oktober
Tid: 09.00-11.15
Plats: Lerinsalen, Karlstad CCC

Se fullständigt program i Lerinsalen, Karlstad CCC

Läs mer om årets doktorer, professorer och hedersdoktorer.

Ceremoni med hyllad artist

Ceremoniprogrammet består sedvanligt av promovering av nya doktorer och installation av universitetets nya professorer. Vi uppmärksammar också två personer som haft betydelse för Karlstads universitet och tilldelar dem varsitt hedersdoktorat.

Sture Nordh, blir hedersdoktor vid lärarutbildningen.

Läs mer om Sture Nordh.

Karin Sjöberg Wallby, blir hedersdoktor vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap. 

Läs mer om Karin Sjöberg Wallby.

Ceremonin har också underhållningsinslag och i år med ingen mindre än Linnea Henriksson samt studenter vid Musikhögskolan Ingesund. Medierna möts upp vid huvudentrén klockan 15.00 för intervjuer och foton. Universitetet förser medierna med en gruppbild efter ceremonin.

Datum: Fredag den 11 oktober
Tid: 16.00-18.00. Obs, senast 15.45 ska platserna vara intagna och dörrarna stängs.
Plats: Aula Magna, Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.