2017-11-14 08:15Pressmeddelande

Pressinbjudan Handelshögskolans dag 2017

null

Torsdag den 16 november är det dags för Handelshögskolans dag och i år är rubriken ”Att påverka sin omvärld med kunskap”. Staffan Landin som skulle ha föreläst, har tyvärr lämnat återbud på grund av sjukdom i familjen. Istället får vi lyssna på Siduri Poli, teknikexpert och framtidsspanare som identifierar och skapar samhällsförändringar. Hon föreläser om hur digitalisering förändrar vårt samhället - och hur man kan skapa förändring med hjälp av digitalisering. Siduri Poli är entreprenören som brinner för att nyttja möjligheterna som digitaliseringen medför för att skapa ett mer demokratiskt och hållbart samhälle.

Handelshögskolans dag tar varje år upp ett tema och i år är det särskilt fokus på att kunskap påverkar både individ och samhälle.
- Idag känns det som att det är viktigare än någonsin med kunskap och fakta. Alla som arbetar med att förmedla kunskap, forska fram ny kunskap och som på olika sätt bidrar till kritisk reflektion hos individen och debatt i samhället, har ett särskilt ansvar att se både att vi påverkar och hur vi kan bidra, säger Olle Sonesson vid Handelshögskolan, som ansvarar för Handelshögskolans dag.

Medverkar gör även Malin Thorsén, vd och grundare av Bright Planet AB samt Lars Witell, professor i företagsekonomi och forskare vid CTF. Moderator är Carolina Camén, lektor i företagsekonomi.

  • När? Torsdag den 16 november kl.13.00-16.00 
  • Var? Lagerlöfsalen 1A 305, Karlstads universitet. 

Medierna hälsas välkomna!

Som vanligt blir det mingel, samtal och utdelning av stipendier och priser: Löfbergs resestipendium och Nordeas resestipendium samt pris för bästa poster inom kursen Advanced service management.

På förmiddagen anordnar flera av Handelshögskolans program träffar för alumner och studenter.

För mer information kontakta:
Olle Sonesson, externa relationer vid Handelshögskolan, olle.sonesson@kau.se, tel 073-151 04 50

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.