2020-05-18 09:54Pressmeddelande

Pressinbjudan: Formula students release av årets bil

null

Formula Student-teamet Clear River Racing, CRR, är färdiga med årets bil som kommer att bli den sista förbränningsdrivna bilen som CRR tillverkar. På onsdagen den 20 maj avtäcks bilen CRR20, som tog över 15 000 timmar att bygga.

Clear River Racing är ett team på 26 studenter, från olika utbildningar, som medverkar i tävlingen Formula Student. Det är en av världens största ingenjörstävlingar för studenter. Teamet har under de senaste 9 månaderna lagt över 15 000 timmar på att bygga en racingbil. Racingbilen innehåller över 2000 delar som studenterna har konstruerat, tillverkat och monterat ihop.

- Det stora fokuset har i år varit att använda oss av en produktutvecklingsapproach där vi vidareutvecklar de system som finns på bilen, säger projektledare Ajnur Mujanovic. Det innebär att vi behåller stora delar av föregående konstruktioner och istället lägger stor vikt på de allra viktigaste systemen. 

I år åker tyvärr inte Formula Student-teamet Clear River Racing till tävlingarna på FS Netherlands i Holland och FS Czech i Tjeckien på grund av COVID-19. Tävlingarna är framflyttade till sommaren 2021. Studenterna organiserar sig som ett företag och ritar, konstruerar, bygger och finansierar bilen.

-Jag är otroligt stolt över alla medlemmar och det hårda arbete vi tillsammans lagt i detta projekt, säger Ajnur Mujanovic. Det har varit fantastiskt kul att se medlemmar utvecklas och bli otroligt kunniga inom sitt ansvarsområde. 

Release utomhus

Onsdag den 20 maj visas bilen i upp utanför hus Vänern, hus 21, på Karlstads universitet och vid dåligt väder inne i Pedagogisk verkstad i hus Vänern.

- Det som utmärker årets bil är onekligen att den är den sista av dess typ, den representerar den sista förbränningsdrivna bilen som CRR tillverkar innan vi går över till el, säger Ajnur Mujanovic. Vi har därför utformat ett kraftfullt och viktoptimerat motorpaket som kan sätta sin prägel som det sista och bästa av sin typ. 

Under releasen kommer bilen visas upp, projektledaren kommer berätta om projektåret, gruppledare kommer berätta om deras roll i projektet. Medverkar gör även företagsledare och representanter från Karlstads universitet.

Program 20 maj

13.30 Mingel i Pedagogisk verkstad

14.00 Utanför Pedagogisk verkstad med:

- Kort presentation och sammanställning av året

- Avtäckning av bilen

-max 50 personer (vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer) 

Nyhet!

Evenemanget kommer även att streamas live, se https://youtu.be/yM2LLzJW098

Det har varit ett mycket lyckat projekt som för tolv år sedan startade som ett pilotprojekt med stöd av Ljungbergsfonden.

Kontakt

Ajnur Mujanovic, projektledare, mobil: 073 735 98 76

Caroline Åhs, Faculty Advisor, mobil: 070-568 18 77

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.