2016-09-22 08:18Pressmeddelande

Pressinbjudan: Firande av årets alumner

null

Anna Jonhed och Mats Larsson Gothe är Årets alumner vid Karlstads universitet. De får utmärkelsen för att de använt sin utbildning på bästa sätt, hittat intressanta vägar till nya utmaningar och är goda förebilder för universitetets studenter.

Den 23 september firas alumnerna och dagen bjuder på föreläsningar, diplomutdelning och andra högtidligheter. Media välkomnas att närvara.

13.30-14.15 Föreläsning med Anna Jonhed, Forsknings- och utvecklingsdirektör, BillerudKorsnäs ”Behövs det en plan?” Anna Jonhed är idag forsknings- och utvecklingsdirektör på BillerudKorsnäs. Hur kom hon dit? Var det bara en slump, eller ett resultat av planerade beslut? Plats: Andersalen, 11D 121

14.15-15.15 Föreläsning med Mats Larsson Gothe, Kompositör ”Hur jag blev operakompositör och vad en sådan egentligen gör.” Mats Larsson Gothe berättar om sitt förhållande till operakonsten, vilka utvecklingsmöjligheter den har och varför den är så viktig.Plats: Andersalen, 11D 121

16.00-17.30 Examenshögtid och diplomutdelning i Aula Magna

Anna Jonhed doktorerade i kemiteknik vid Karlstads universitet 2006, och passerade Nordic Paper innan hon hamnade på BillerudKorsnäs. På bara fyra år avancerade hon till att vara koncernens forsknings- och utvecklingsdirektör.

Mats Larsson Gothe är en av Sveriges mest eftertraktade kompositörer och har arbetat i flera olika genrer, inte minst opera. Han studerade vid Musikhögskolan Ingesund och Kungliga Musikhögskolan, och har en rad priser och hyllade verk på meritlistan.

För mer information besök kau.se/alumn eller kontakta Ximena Deramond på telefon 070-814 99 71.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.