2016-09-28 08:15Pressmeddelande

Pressinbjudan: Fira ForskarFredag i Karlstad

Fredagen den 30 september arrangeras ForskarFredag på Karlstads universitet och i gallerian Mitt i City. Förmiddagen riktar sig till inbjudna skolelever och eftermiddagen i Mitt i City är öppen för allmänheten. Besökarna får möjlighet att träffa forskare, prova på experiment och inspireras av forskning.

På förmiddagen den 30 september kommer 200 niondeklassare till Karlstads universitet för att träffa forskare och ta del av spännande forskningsresultat. Eftermiddagens aktiviteter i Mitt i City riktar sig till allmänheten och pågår klockan 16:00–18:00.

- ForskarFredag är en möjlighet för den nyfikne att få reda på mer om vad forskarna på Karlstads universitet gör och hur deras arbete bidrar till samhället, säger Susanne Walan, projektledare vid Karlstads universitet.

ForskarFredag på Karlstads universitet arbetar för att barn och ungas första möte med forskare ska vara inspirerande och stimulera intresset för att studera vidare.


PROGRAM 30 SEPTEMBER
Karlstads universitet:
09:00-12.00 Föreläsningar och workshops i Pedagogisk verkstad (Hus 21), Ljungbergssalen (Hus 21) samt Aula Magna (Hus 1).
11.15-11.45 Lunch
11.45-12.00 Avslutande utvärdering

Mitt i City:
16:00 Forskare presentar sitt arbete:
         Louise Persson, Hälsa och rörelse, särskilt bland unga
         Adrian Muntan,Hur beter sig människor i stora folksamlingar?
         Anna Abelsson, Katastrofer och akutmedicin
         Jorge Solis, Robotar i människans tjänst
16:30 Tävling, prova på forskning och mingel
17:00 Forskare presentar sitt arbete:
         Louise Persson, Hälsa och rörelse, särskilt bland unga
         Adrian Muntan, Hur beter sig människor i stora folksamlingar?
         Anna Abelsson, Katastrofer och akutmedicin
         Jorge Solis - Robotar i människans tjänst
17:30 Tävling, prova på forskning och mingel
18:00 Avslut

För mer information:
Kontakta Jan Håkansson, administrativ chef vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, Karlstads universitet, 070 – 935 01 71

ForskarFredag är en del av Researchers’ Night, ett EU-evenemang som firas den sista fredagen i september för tionde året i rad i mer än 300 städer. ForskarFredag i Karlstad arrangeras av Karlstads universitet med stöd av Ljungbergsfonden. ForskarFredag samordnas nationellt av Vetenskap & Allmänhet och genomförs med stöd av AFA Försäkring, Forte, IKEM, Kungl. Vitterhetsakademien, LIF – de forskande läkemedelsföretagen, Naturvetarna, Oskar och Maria Ekmans Donationsfond, Sveriges Ingenjörer, SULF, Teknikföretagen, Wenner-Gren Stiftelserna, Vetenskapsrådet, VINNOVA och Åforsk.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.