2019-09-17 08:23Pressmeddelande

​Pressinbjudan: Erfaren vd blir Årets alumn på Karlstads universitet

Han har hela 24 års erfarenhet av att vara vd inom olika stora svenska bolag, som Svenska spel, ICA-banken och SEB-finans. Som Årets alumn 2019 vill Lennart Käll inspirera studenter att skapa nätverk, visa mod och skapa sina egna unika möjligheter.

– Mod är den viktigaste egenskapen tycker jag, tänk inte på kravlistorna som företag radar upp vid sina rekryteringar, strunta i dom. Personligheten, din attityd och värderingar är mer avgörande, lägg fokus på detta. Jag tror också det är viktigt att man ser sina jobb som projekt, snarare än som anställningar, säger Lennart Käll, Årets alumn 2019.

Pressträff
Möt Lennart Käll på fredag 20 september, klockan 11.15, i Aulafoajén på Karlstads universitet. Klockan 13.30 samma dag mottar han utmärkelsen Årets alumn 2019 inför en fullsatt Aula Magna i samband med examenshögtiden.

Lennart Käll är civilekonom och tog sin examen vid dåvarande Högskolan i Karlstad 1982. Han är alumn vid Handelshögskolan på Karlstads universitet.

– Jag blev fantastiskt glad när Karlstads universitet ringde. Jag känner mig ödmjuk, stolt och glad över att bli Årets alumn. Det känns väldigt hedrande, säger Lennart Käll.

Motiveringen till utmärkelsen Årets alumn 2019:
Lennart Käll visade redan under sin egen studietid ett stort engagemang i studentlivet och var en av grundarna till studentföreningen Karlekon. Idag är Lennart engagerad i flera styrelser på nationell nivå och stöttar och coachar andra chefer genom sin breda ledarkompetens. Han har också under sin tid som vd på Svenska Spel aktivt drivit frågan om spelansvar för att minska antalet spelberoende och missbrukare. Lennart visar även i tuffa situationer att det går att vända det negativa till något positivt. Därför är han en värdig mottagare av utmärkelsen Årets alumn 2019.

Kontakt:
Lennart Käll, Årets alumn 2019, telefon: 070-573 85 08
Ximena Deramond, alumnsamordnare, Karlstads universitet, telefon: 070-814 99 71, 054-700 16 66 

Alumnverksamheten vid Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.