2016-11-09 12:58Pressmeddelande

Pressinbjudan: En manifestation för demokrati, alla människors lika värde, mångfald och kunskap

null

Med anledning av den ökade polariseringen i världen, de rörelser vi sett i Europa och Sverige de senaste åren, och nu senast den uppslitande valrörelsen och valet i USA, kommer Karlstads universitet och Karlstad Studentkår att manifestera för demokrati, alla människors lika värde, mångfald och kunskap i Gläntan på universitetet i morgon torsdag klockan 12.30.

- Den ökade polariseringen och utvecklingen i västvärlden berör mig och många andra djupt. Vi måste på de sätt vi kan visa att vi vill ta ansvar för demokrati och alla människors lika värde, säger rektor Åsa Bergenheim. Som universitet har vi en viktig roll i detta, kunskap är nödvändig för att vi tillsammans ska kunna skapa en bättre värld.

- Jag vill uppmana så många som möjligt att komma till manifestationen i morgon. Med en samlad studentröst kan vi visa att mångfald och kunskap är framtiden och att det är så vi vill utveckla samhället, säger Karlstad Studentkårs ordförande Amanda Green.

Karlstads universitets rektor Åsa Bergenheim och Karlstad Studentkårs ordförande Amanda Green kommer att tala vid manifestationen. Studenter, personal och medierna hälsas välkomna.

Plats: Gläntan, Karlstads universitet
Tid: Torsdag 10 november klockan 12.30

Kontakt: Erika Martinsson, pressekreterare, telefon 070-374 21 90.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.