2021-08-24 06:05Pressmeddelande

Pressinbjudan: Coronaanpassad terminsstart på Karlstads universitet

Karlstads universitet låter nybörjare på programutbildningar, där studentgrupperna inte är för stora, starta på campus vecka 35. Media är välkomna att delta under terminsstarten vid Karlstads universitet, måndag den 30 augusti klockan 10:00.

Universitetet har vidtagit många åtgärder för att förhindra smittspridning och under pressträffen kan frågor ställas till universitets personal som finns på plats. Måndag den 30 augusti börjar terminen och flera program har upprop under dagen och resten av vecka 35.

Regeringen gav i juni 2021 svenska universitet tillåtelse att återigen genomföra utbildning på campus. Därför låter Karlstads universitet vissa nybörjarstudenter studera på campus.

Pressträffen sker i Aulafoajén där Kaustudion sänds senare under dagen. Kaustudion är ett webbsänt live-program under terminsstarten för att nya studenter ska få koll på universitetet och studierna.

Du träffar:

Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet

Helena Pallin, avdelningschef vid avdelningen för utbildningsstöd

Jan Gambring, säkerhetschef

Datum: 2020-08-30

Tid: Klockan 10:00

Plats: Aulafoajén, utanför Aula Magna, Karlstads universitet

Anmälan: Anmäl gärna i förväg om ni kommer på pressträffen. Anmälan skickas till anders.sahlin@kau.se , eller till 073-068 7166


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.