2017-10-06 08:47Pressmeddelande

Pokémon Go, Star wars IRL och göra el på nya sätt väntar på Barnens universitet

null

I år firar Barnens universitet 10 år och har sedan starten 2007 haft fler än 10 000 besökare. Under hösten får de unga besökarna ta del av spännande forskning  På måndag den 9 oktober öppnar Karlstads universitet återigen dörrarna för nyfikna och vetgiriga barn i åldrarna 8-12 år.

Med hösten kommer en favorit hos de unga, nämligen Barnens universitet. Under sex måndagar i oktober och november tas barn i åldrarna 8-12 år med på spännande resor in i forskningens värld. Besökarna kommer tillsammans med forskare att lära sig mer om Harry Potters återkomst, där vi får reda på om det Harry och hans vänner håller på med är magi eller spännande kemi? Vad är sant i rymdfilmer egentligen? Vad händer om du köper spel på internet utan dina föräldrars tillåtelse?

- På universitetet händer det spännande och roliga saker hela tiden, det vill vi visa besökarna redan vid tidig ålder. Och det märks tydligt att barnen är intresserade, när våra forskare ber om frågor under föreläsningarna sträcks massor av händer upp. Sedan starten 2007 har vi haft över 10 000 besökare, säger Susanne Walan, projektledare och forskare på fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap vid Karlstads universitet.


På måndag inleds höstens omgång av Barnens universitet. Besökarna träffar då forskaren Susanne Walan, forskare i naturvetenskaplig didaktik och Carl Utbult, lektor i musikproduktion. De kommer bland annat prata om vilken roll  musiken spelar i rymdfilmerna.

Program hösten 2017
Alla tillfällen pågår kl. 15.00-15.45 och vi samlas under vår svävande multimediastudio, Ljungbergssalen i hus 21 på Karlstads universitet.

9 oktober, Star wars IRL

16 oktober , Pokémon Go och candy crush

23 oktober, Harry Potters återkomst

6 november, Kan man se blod i mörkret?

13 novemer, Från Bell till smartphones

20 november, Två hål i väggen


Kontaktperson

Susanne Walan. projektledare
054-70012 61, 070-5258807

Barnens universitet ingår i Teknikerjakten och är ett projekt med stöd från Ljungbergsfonden i syfte att öka intresset för teknik- och naturvetenskap.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.