2021-02-12 07:00Pressmeddelande

Pandemin stoppar inte Hotspot

Julia Strandman, projektledare Karlstads universitets jobbmässa Hotspot 2021Julia Strandman, projektledare Karlstads universitets jobbmässa Hotspot 2021.

Jobbmässan Hotspot finns för att studenter ska kunna förbereda sig för arbetslivet och att arbetsgivare ska få träffa framtida medarbetare. Sedan 1998 har studenter och utställare nätverkat på Karlstads universitets årliga jobbmässa. År 2021 är inget undantag och som vanligt är det februari som gäller, den här gången via en digital plattform.  

Ett femtiotal utställare är anmälda och mässan pågår hela dagen den 17 februari mellan 09.00-16.00.

Vi räknar med ett stort intresse från våra studenter för att delta på det nya och allt säkrare sättet, säger Julia Strandman, projektledare. Vi ser inga hinder för genomförandet. 

Studenten loggar in med sitt KauID på en digital plattform och gör sig redo att besöka utställarna. De lägger in sin erfarenhet, utbildningsnivå och kompetens. Det gör dem synliga för arbetsgivare som behöver sådan kompetens på sitt företag. Därefter är det bara att börja mingla, söka kontakt med företag och boka in enskilda samtal.

Utställare förbereder sina digitala montrar med information om verksamheten, bilder, filmer och intressanta ämnen de vill prata med studenterna om. De lägger även upp annonser gällande jobb, extra jobb, examensjobb och praktik. Kommunikationen sker via en chattfunktion och möjligheten till röstsamtal och video finns också. 

- En pandemi kan inte stoppa Hotspot! Jobbmässan har växt stadigt sedan slutet av 1990-talet och är till för att våra studenter ska kunna samverka och nätverka med arbetsgivare i Värmland och utanför länets gränser. Vi kör och vi gör det med glädje, säger Julia Strandman. 

Under mässdagen kommer även en känd föreläsare till vår digitala plattform, ingen mindre än Anders Hansen! 

Presskontakt:
Julia Strandman, Karlstads universitet, projektledare för Hotspot
Tel: 073-082 88 65 
julia.strandman@kau.se

• Hotspot 2021


Om Karlstads universitet

Välkommen till Karlstads universitet! Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.