2016-07-14 08:30Pressmeddelande

Öppet hus lördag 16 juli

null

Vad innebär det egentligen att studera på ett universitet? Hur mycket får jag i studielån, och vart ska jag bo? Karlstads universitet välkomnar de som är nyfikna på livet som student till Öppet hus den 16 juli 2016.

Studentambassadörer guidar runt på universitetsområdet och studie- och karriärvägledare finns på plats för att svara på frågor om hur det är att läsa vid universitet och att planera sina studier. Även Karlstads studentkår och KBAB Student finns på plats för att svara på frågor. Restaurangen kommer vara öppet under dagen.

Datum och tid: Lördagen den 16 juli 2016 kl. 10-15
Plats: Huvudentrén

- Att studera är mer än att bara vistas på universitetet, säger Åsa Bongnell-Höjer, kommunikatör på Karlstads universitet. Karlstads kommun vill ge våra blivande studenter en chans att få ett intryck av staden och det kommer därför att gå guidade bussturer runt staden kl. 11.30-12.30 och 13.30-14.30. Bussarna avgår från busstorget vid Karlstads universitet och är självklart gratis för våra besökare. Besökarna har även möjlighet att få en båtbussbiljett för att se Karlstad från vattnet.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.