2016-06-16 08:12Pressmeddelande

Musikhögskolan Ingesund intar Polarprisgalan

null

Det har blivit något av en tradition att studenter från Musikhögskolan Ingesund står för en del av musicerandet på Polarpriset. I år händer det igen - tre grupper musikstudenter förgyller evenemanget med sin musik.

Årets Polarpris går till den svenske låtskrivaren och superproducenten Max Martin, samt till den italienska operasångerskan Cecilia Bartoli. Priset delas ut av kungen vid en ceremoni i Konserthuset i Stockholm.

IngeSounds Orchestra spelar vid Konserthusets trappa och röda matta. Temat är Polarpristagare genom tiderna och framförallt lyfts årets pristagare. En folkmusiktrio kommer att lotsa kungafamiljen och pristagarna till ceremonin i Konserthuset samt spela på den efterföljande banketten på Grand Hotel.

Dessutom medverkar även studenter vid seminariet Polar Music Talks under onsdagen. Det bjuds då på uppträdande av Wermland Jazz Quartet som belyser polarpristagaren, låtskrivaren och producenten Max Martin samt den italienska mezzosopranen Cecilia Bartoli.

Ceremonin sänds direkt i TV4 Play och banketten direkt i TV4 kl. 20-22.

Medverkande studenter

Wermland Jazz Quartet

Sandra Dal - sång

Albin Bryntesson - gitarr

Josef Einarsson - kontrabas

August Glännestrand - trummor


Folkmusiktrio

Hanna Kull - fiol

Emma Tjernström - fiol

Karl Larsson - gitarr


IngeSounds Orchestra

Oskar Persson - sång

Marika Hjelm - sång

Johanna Boes - sång

August Glännestrand - trummor

Josef Einarsson - bas

Emma Davidsson - synth

Rasmus Anderssson - synth (kapellmästare)

Mer information

Om du vill veta mer om Musikhögskolan Ingesunds medverkan på Polarprisgalan, kontakta Johan Birgersson, johan.birgersson@kau.se 070-513 12 06.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.