2015-12-02 08:46Pressmeddelande

Låtskrivarprojekt blev en julhit - studenter skänker överskottet till Musikhjälpen

null

En stråkorkester, två sångare, 17 producenter och 19 låtskrivare. När Musikhögskolan Ingesund skapade jullåten ”Christmas is You” var det många kockar i pepparkakssmeten. Och överskottet kommer att gå till Musikhjälpen.

Studenterna på kursen ”Producent, Låtskrivare och Entreprenör” har denna termin gjort ett lite ovanligt projekt. De har skrivit en jullåt. Den heter ”Christmas is You” och säger att det viktiga med julen är att träffa nära och kära – inte att fokusera på gamla traditioner.

Låten skrevs genom att de 17 studenterna, under ledning av kursansvarige läraren Carl Utbult, satt ett par pass och bollade idéer. När en skiss fanns klar hämtades sångare och instrumentalister från andra utbildningar och Musikhögskolan Ingesunds starka stråkorkester rekryterades för en insats.

- Det var riktigt kul! Jag tror inte att någon av oss har skrivit låtar i en så stor grupp innan, så jag undrade om det verkligen skulle gå. Men det har fungerat bra, det blev en demokratisk process. Det är kul att så många är engagerade, säger Sebastian Manieri, en av studenterna på kursen.

Överskott till Musikhjälpen
Budskapet sträcker sig även bortom låttexten. Överskottet från skivförsäljningen doneras nämligen till Musikhjälpen.

- Uppgiften från början var att skriva en låt för kommande julkonserter, men klassen ville göra något mer av det. Så det blev en jullåt, upptryckta cd-skivor och lansering på Spotify, iTunes och andra musiktjänster. Alla intäkter från skivförsäljningen går till Musikhjälpen, vilket passar bra i juletider. Vi hoppas att alla som vill lyssna på skivan också kan känna att de bidrar till vår insamling till Musikhjälpen, säger Carl Utbult, lektor i musik och kursansvarig.

Släpps vid julkonserter
Låten har redan smygsläppts på Spotify. Men själva lanseringen äger rum nu på torsdag 3 december vid en julkonsert på Karlstads universitet för studenter och anställda samt vid den stora julkonserten i Arvika sporthall på lördag den 5 december. Då finns även möjlighet att köpa cd-skivan.

För mer information kontakta: Carl Utbult, lektor i musik vid Musikhögskolan Ingesund, tel: 073 461 4212 eller mejla: carl.utbult@mhi.kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.