2016-11-15 08:28Pressmeddelande

Karlstads universitet tvåa i prestigefylld kommunikationstävling

null

Karlstads universitet kom på en andraplats i den nationella kommunikationstävlingen Svenska Publishing-priset med utbildningskatalogen för läsåret 2016/2017.

- Det är väldigt roligt att få ett sådant här erkännande. Vi vet att katalogen är en av de viktigaste källorna när blivande studenter söker information om universitetet, våra utbildningar och studentlivet i Karlstad, säger projektledare Kina Nilsson.

Utbildningskatalogen 2016/2017 har producerats i samarbete med kommunikationsbyrån Motherland. Den trycks i 40.000 exemplar och delas ut på utbildningsmässor i Mellansverige, i samband med studiebesök och skickas till elever som går sista året på gymnasiet.

Nominerade i årets final i kategorin utbildningskataloger i Svenska Publishing-priset var Jönköping University, Luleå tekniska universitet, Värmdö gymnasium vid Gullmarsplan samt Karlstads universitet. Vinnare med en poäng blev Värmdö gymnasium.

Finalplats för tredje året
För fyra år sedan vann Karlstads universitet förstapris i tävlingen för kau.se, som bästa utbildningswebb, och bästa affisch, som ingick i rekryteringskampanjen, samt tredjepris för 2012/2013-års utbildningskatalog. 2014 var Karlstads universitet i final igen i kategorierna utbildningskataloger och utbildningswebb.

- Att vi återigen är i final och kniper en silvermedalj ser jag som ett kvitto på att universitets kommunikatörer skapar god kommunikation som står sig väl i den nationella konkurrensen, säger kommunikationschef Joachim Gustafsson.

Svenska Publishing-priset är en årlig jurybedömd tävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Publishingpriset har delats ut sedan början av 1990-talet till lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation.

Publishingpriset, som är fristående från branschens organisationer, är en heltäckande kommunikationstävling som omfattar de flesta etablerade former av kommunikation. Juryn bedömer hela den tävlande produkten; design, textinnehåll, visuellt innehåll och fysiskt utförande.


Kontak

Kina Nilsson, kommunikatör och projektledare för utbildningskatalogen, telefon 070-328 49 63.
Joachim Gustafsson, kommunikationschef, telefon 0734-61 42 14.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.