2018-03-07 10:00Pressmeddelande

​Karlstads universitet hjälper sina studenter att sluta snooza

null

Vill du bli pigg och alert är inte snoozandet det bästa alternativet. Det bästa sättet att vakna är att snabbt komma igång och starta upp hjärnan. Därför har Karlstads universitet skapat väckningsappen Wake Up Problem.

Appen hjälper användarna att vakna snabbt och komma igång på morgonen genom att ställa en flervalsfråga som måste lösas för att alarmet ska stängas av.

-Vid Karlstads universitet arbetar vi aktivt med att hjälpa och stötta våra studenter så att de mår bra och klara sina studier, säger Arvid Dahlgren, kommunikationschef. Visst handlar det här om att skapa uppmärksamhet och i förlängningen locka fler sökande, men som tidigare handlar det ändå om något konkret som vi vill hjälpa våra studenter med.

Snabbast vinner

-Vi har också kopplat en tävling till appen, säger Malin Åhs, kommunikatör. Den som svarar snabbast vinner ära och berömmelse och kan klättra på vecko- och totallistan. Veckans snabbaste vinner en Wake Up T-shirt att stoltsera med.

Ladda ner Wake Up Problem här:

Wake Up Problem på Google Play

Wake Up Problem i Apple App Store

Kontakt

Vill du veta mer om kampanjen eller Karlstads universitet är du välkommen kontakta Arvid Dahlgren på arvid.dahlgren@kau.se på telefon 070-326 31 36.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.