2019-03-05 08:50Pressmeddelande

​Informationsdagarna ska locka nya studenter

Den 6-7 mars är det dags för de årliga Informationsdagarna på Karlstads universitet. Under dagarna besöks universitetet av drygt 2500 gymnasieelever och bland dem finns många av morgondagens studenter.

Under informationsdagarna får de besökande gymnasieeleverna, som läser årskurs 2 eller 3 i eller utanför regionen, chansen att gå på programinformationspass och föreläsningspass för att få information om hur det kan vara att studera på Karlstads universitet.

– För många känns det kanske stort och främmande att studera på universitet. Det finns mängder av program och hundratals kurser att välja bland – och under Informationsdagarna får gymnasieeleverna tillfälle att få svar på sina funderingar om framtida studier, säger Malin Åhs, kommunikatör vid Karlstads universitet.

Under dagarna får eleverna också chansen att träffa studie- och karriärvägledare för att få guidning i utbildningsutbudet – och de kan prata med studenter vid Karlstads universitet som kan berätta om hur det är att plugga i Karlstad. På den mässa som hålls i samband med dagarna finns också andra universitet och högskolor på plats för att prata studier.

Nya föreläsningspass för i år är bland annat ”Framtiden börjar med en bra lärare” och ”Så ska vi byta ut den miljöfarliga plasten!” som arrangeras av Karlstads universitet.

Informationsdagarna är den 6-7 mars mellan klockan 09.00-14.00. Mer information och program för dagarna finns på kau.se/informationsdagarna.

Kontakt:
Vid frågor, kontakta Malin Åhs på telefon 070-181 12 63. 

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.