2020-03-03 08:47Pressmeddelande

Informationsdagarna ska locka nya studenter

null

Den 4-5 mars är det dags för de årliga Informationsdagarna på Karlstads universitet. Under dagarna besöks universitetet av drygt 2500 gymnasieelever och bland dem finns många av morgondagens studenter.

Under informationsdagarna får de besökande gymnasieeleverna, som läser årskurs 2 eller 3 i eller utanför regionen, chansen att gå på programinformationspass och föreläsningspass för att få veta mer om hur det kan vara att studera vid Karlstads universitet.

– För många känns det kanske stort och främmande att studera på universitet. Det finns mängder av program och hundratals kurser att välja bland – och under Informationsdagarna får gymnasieeleverna svar på sina funderingar om framtida studier, säger Therese Eriksson, projektledare vid Karlstads universitet.

Under dagarna får eleverna också chansen att träffa studie- och karriärvägledare för att få guidning i utbildningsdjungeln – och de kan prata med studenter vid Karlstads universitet som berättar om hur det är att plugga i Karlstad. På mässa som hålls i samband med dagarna finns också andra universitet och högskolor på plats för att prata studier.

Informationsdagarna är den 4-5 mars mellan klockan 09.00-14.00. Mer information och program för dagarna finns på kau.se/informationsdagarna. Vid frågor, kontakta Therese Eriksson, therese.eriksson@kau.se, 073-089 85 49. 

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.