2017-01-23 08:30Pressmeddelande

Inbjudan till pressträff: Digitalisering och besöksnäring

Ett spel som kan förklara betydelsen av Långbans gruvor för skolbarn. Eller ett hologram som berättar om flottningen på Klarälven. Digitala medier kan berika och fördjupa besöksnäringen i Värmland, något som forskare vid Karlstads universitet har tagit fasta på i pilotprojektet Digitalisering och besöksnäring. Nu är man halvvägs in i projektet och har genomfört fördjupade studier av två besöksmål, Långbans gruvby och Vildmark Värmland i Torsby. Forskarna har genomfört intervjuer, läst dokument, fångat upp historiska berättelser och skildringar, sett filmer, tittat på foton och läst vad som skildras i böcker – allt för att fånga platsernas historiegeografi.

Analysen är underlag för nästa fas – en utvecklings- och innovationsprocess tillsammans med den digitala byrån Sticky Beat. Tre workshopar med olika aktörer som har kopplingar till platserna genomförs, den andra nu på onsdag den 25 januari.

I samband med workshopen bjuder Karlstads universitet in till pressträff onsdagen den 25 januari kl. 12.30, Monica Zetterlundsmuséet, Uvedsvägen 22 i Hagfors.

Deltar gör Lotta Braunerhielm, lektor i kulturgeografi vid Karlstads universitet, som leder pilotstudien och Andreas Stjärnhem på Sticky Beat. Träffa även deltagare i workshopen – representanter från bland annat Vildmark Värmland och Långbans Gruvby teater och café.

Några hålltider:

12.30 Lotta Braunerhielm och Andreas Stjärnhem presenterar projektet

12.45 Workshopen startar med en introduktion för alla, deltagare samt medierna

Under workshopen finns möjlighet för frågor till deltagarna och projektledningen.

För mer information kontakta: Lotta Braunerhielm, tel: 070-677 70 10 eller mejl: lotta.braunerhielm@kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.