2016-01-29 09:32Pressmeddelande

Harry Potter, magi och kemi på Barnens universitet

null

På måndag är det återigen dags för Barnens universitet. Sedan starten 2008 har Karlstads universitet välkomnat mer än 7 000 nyfikna, vetgiriga unga besökare att ta del av spännande forskning.

Vid fyra tillfällen i vår kommer barn i åldrarna 8–12 år få ta del av spännande forskning. Första tillfället är måndagen den 1 februari, besökarna får då undersöka Harry Potters värld fylld av magi och kemi.

– Vi är glada att för nionde året i rad öppna Barnens universitet, säger Jan Håkanson, administrativ chef vid Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap. Vi vet att det är efterlängtat eftersom vi år efter år tar emot nyfikna barn från hela Värmland. Barnens universitet är en långsiktig satsning för att öka intresset för teknik och naturvetenskap i regionen – både på gymnasie- och universitetsnivå.

Barnens universitet kommer under våren att genomföras på engelska. Skolbarn och barn från flyktingboenden i ett antal värmländska kommuner är inbjuda, men alla intresserade är välkomna i mån av plats. Som vanligt är det ett öppet gratisarrangemang.

Program måndag 1 februari:
13.00 Fika och rundtur
Saft och bullar under Ljungbergsalen (Ägget) i hus 21. Därefter följer en kort guidning av universitetet.

14.00-14.45 Kan Harry Potter magi – eller är det bara kemi?
Anna Smedja Bäcklund och Gunilla Carlsson, universitetslektorer i kemi, Aula Magna.

Vid frågor, kontakta Jan Håkanson, administrativ chef vid Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, tel. 070-260 14 53.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.