2018-05-02 08:41Pressmeddelande

Formula lådbil lockar över nittio elever

null

Den tredje maj kommer den årliga tävlingen Formula lådbil hållas vid Karlstads universitet. Vid tävlingen kommer sex lag från olika skolor i Värmland tävla med sina egentillverkade lådbilar.

Sedan tio år deltar Karlstads universitet i Formula student. En tävling där studenter bygger en bil och tävlar mot andra studenter i Europa. I år avgörs tävlingen på Hockenheimring i Tyskland. Studenterna organiserar sig som ett företag och ritar, konstruerar, bygger och finansierar bilen. Detta har varit ett mycket lyckat projekt som för flera år sedan startade som ett pilotprojekt med stöd av Ljungbergsfonden.

Tävlingen kommer bestå av flera delmoment likt den riktiga Formula Student tävlingen.
Elever i årskurser 5 har nu möjlighet att komma till Karlstads universitetet och delta under en tävlingsdag med de lådbilar de byggt enligt speciella regler och mått. I tävlingen ingår flera delmoment som bromsprov, undanmanöver, konstruktionsfrågor, design och en avslutande bana som ska klaras av. Det kommer vara två tävlingar, en som baseras på hur bilen är estetiskt designad, och själva huvudtävlingen, som har flera deltävlingar med en final på eftermiddagen.

När? 3 maj kl.10.00-15.00, med finalen som beräknas hålla på mellan 13.15 och 14.30. 

Var? Mellan hus nio och hus fem på Karlstads universitet.

Vilka?

  • 5a och 5b från Skäggebergsskolan i Sunne
  • 5b från Klockarhagsskolan, Hällefors
  • 5d från Grythyttanskolan i Hällefors
  • 2 lag med blandade klasser från åk 5 från Jättestenskolan, Grums

Kontaktperson:

Patrik Säker,  mobil: 0727444166

formulastudent@kau.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.