2018-10-03 08:15Pressmeddelande

Emma Frans på Handelshögskolans dag

null

Torsdag den 11 oktober är det Handelshögskolans dag på Karlstads universitet och årets tema är kopplat till mottot: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den. Huvudtalare är Emma Frans, forskare, journalist och författare. Även Stefan Larsson, vd för FBK och Lars Ivarsson, forskare i arbetsvetenskap kommer att dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av "alternativa fakta", fejknyheter och halvsanningar berättar forskaren och prisade journalisten Emma Frans ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas.

Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. I sociala medier har hon lyckats skapa sig en stor plattform genom att på ett träffsäkert och humoristiskt sätt förmedlat kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt. Hon är dessutom en återkommande gäst i TV och radio - nu senast i Robins.

År 2017 gav Emma Frans ut boken Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams. Samma år fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare 2017.

Andra gäster är Stefan Larsson, vd för FBK och Lars Ivarsson, forskare i arbetsvetenskap.

När? Torsdag den 11 oktober kl.13.00-16.30
Var? Karlstads universitet, Lagerlöfsalen 1A 305

Moderator är Carolina Camén, doktor i företagsekonomi och forskare vid CTF.

Under dagen delas även diplom och stipendier ut. Som vanligt blir det samtal och mingel. Dagen är avgiftsfri och öppen för alla. Medierna hälsas välkomna.

För mer information kontakta: Olle Sonesson, verksamhetsledare Externa relationer, Handelshögskolan vid Karlstads universitet, olle.sonesson@kau.se eller 073-151 04 50.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.