2018-04-03 08:30Pressmeddelande

Elev på Stora Valla uppmärksammas som en av teknikåttans främsta i regionen

1 473 åttondeklassare deltog i regionens kvalificeringstävling i Teknikåttan. Karlstads universitet vill på plats grautlera en elev på Stora Vallaskolan, Ebba Jannerlund, som fick alla rätt, vilket bara fyra elever i regionen lyckades med. Det görs idag, den 3 april kl.12.30.

Årets klassuppgift
Teknikåttan är en riksomfattande tävling för elever i årskurs åtta, arrangerad av universitet och högskolor i Sverige. Genom att relatera till vardagsnära teknik och lyfta fram nya synsätt på naturvetenskapliga fenomen lockas eleverna att testa sin kreativitet. Årets klassuppgift är att bygga en bollkastare och konstruera en kod för kommunikation.

- Det är roligt att komma ut i skolorna och träffa duktiga elever, säger Inger Bran, projektledare för Teknikåttan vid Karlstads universitet. Tävlingen är ett sätt att få unga att upptäcka hur roliga dessa områden är och få dem att vilja utforska mer. Vi hoppas också att det ska stärka självförtroendet att våga testa uppfinningar och ta fram kreativa lösningar, säger Inger Bran, projektledare för Teknikåttan vid Karlstads universitet.

Regiontävling den 19 april
Följande klasser i regionen hade bäst resultat i kvalificeringsomgången och går därmed vidare till regiontävlingen på Karlstads universitet den 19 april:

Internationella Engelska Skolan 8E och 8D

Mariebergsskolan 8B och 8C

Kristinebergsskolan (Åmål) 8G2

Mörmoskolan 8A


Vid frågor, kontakta Inger Bran, projektledare för Teknikåttan, tel. 054-700 19 70 eller huvudansvarig Jan Håkanson, 0709-350 171

Medier hälsas varmt välkomna till klassbesöket, kl.12.30 den 3/4 på Stora Vallaskolan i Degerfors.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.