2015-03-02 08:00Pressmeddelande

Dansare, psykolog eller polis?

null

Kan man arbeta med dans? Den frågan besvaras på utbildningsmässan Informationsdagarna 2015 som äger rum på Karlstads universitet den 4 och 5 mars. Då kommer 2 700 gymnasieelever till universitetet för att få information om universitets- och högskolestudier, samt en del andra utbildningar.

Informationsdagarna är ett arrangemang för ungdomar som är nyfikna på framförallt högskolestudier. Karlstads universitet berättar om sina utbildningar tillsammans med flera andra högskolor och universitet i Sverige. För att årets mässa ska innehålla något för alla finns ett antal nya utställare. Det är bland annat Räddningstjänsten och Polisen.

– Vi vill att besökarna ska få ut så mycket som möjligt av de här två dagarna. Förutom mässan med alla utställare informerar vi om utbildning vid tre tillfällen per dag och erbjuder två seminarier per dag, berättar Åsa Bongnell Höjer, kommunikatör på Karlstads universitet.

Ett seminarium som brukar vara välbesökt är "Vad ska jag bli - trender på arbetsmarknaden". Det hålls i år av en expert från arbetsförmedlingen. Andra seminarier är bland annat ”Fysik som karriär – kosmos, kapital och cancerbehandling”, ”Dans som arbete?” och ”Ett psykologiskt experiment”.

Öppet hus lördag 7 mars
Förutom Informationsdagarna den 4 och 5 mars håller universitetet lördagsöppet med studie- och karriärvägledning lördagen den 7 mars. Då har blivande studenter möjlighet att ta med sig föräldrar, syskon och vänner till universitetet.

– Vi hoppas att det kommer många besökare till öppet hus. Då har vi guidade turer runt universitetet med våra studentambassadörer. Studie- och karriärvägledarna finns på plats för alla som har frågor om studier och Karlstads studentkår och KBAB Student hjälper till under dagen, säger Åsa Bongnell Höjer.

Tid och plats:
Informationsdagarna 2015, 4-5 mars klockan 9-14, i Transformum, hus 1, Karlstads universitet
Lördagsöppet, 7 mars klockan 10-14, i huvudentrén, hus 1, Karlstads universitet
Medierna hälsas välkomna

Kontakt:
För mer information kontakta kommunikatör Åsa Bongnell Höjer, telefon 070-335 05 95, mejl asa.bongnell-hojer@kau.se.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.