2018-05-23 08:25Pressmeddelande

Dags för avtäckning av Clear River Racings nya bil

null

Formula Student-teamet Clear River Racing är färdiga med årets bil. Torsdag den 24 maj avtäcks den nya bilen, CRR18, som innehåller många nyheter.

Clear River Racing är ett team på 44 studenter, från olika utbildningar, som medverkar i tävlingen Formula Student, vilket är en av världens största ingenjörstävlingar för studenter. Teamet har under ett års tid byggt en racingbil som de tävlar med på internationella tävlingar. I sommar ska de åka till Italien, där de tävlar på Riccardo Paletti Circuit och även till Hockenheimring i Tyskland där de tävlar mot lag från andra universitet världen över. Förra året tog de en hedervärd tredjeplats på tävlingen i England vid Silverstone.

Unikt för årets bil är att  årets bil utrustats med flera nyheter. Teamet har bytt från ett stålrörschassi till en monocoque.

- En monocoque är en lastbärande kaross som närmast kan liknas vid ett äggskal, men på bilen består skalet av en sandwichkonstruktion med kolfiber och aluminium, säger Rickard Nilsson, projektledare för Clear river racing. Det öppnar upp möjligheter till stora viktbesparingar jämfört med ett konventionellt stålrörschassi, vilket leder till ökad bränsleeffektivitet. Samtidigt blir chassit betydligt mycket mer vridstyvt.

Torsdag den 24 maj visas bilen i upp Aula magna på Karlstads universitet. Bilen, CRR18, har designats, konstruerats och monteras sedan förra sommaren. Under releasen kommer bilen visas upp, flera gruppledare i teamet kommer berätta om projektet och årets bil samt att faculty advisor och rektor kommer prata.


Program, med start 14.00
- Kort presentation och sammanställning av året
- Avtäckning av bilen, med fika och mingel
- Uppvisningskörning utanför universitetet

Medierna hälsas välkomna.
Hitta hit.

För mer information, kontakta:

Projektledare, Rickard Nilsson

Mobil: 070 6566105.
formulastudent@kau.se
www.clearriverracing.se

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.