2017-10-18 08:33Pressmeddelande

Dags för Akademisk högtid!

null

På fredag, den 20 oktober, firar Karlstads universitet Akademisk högtid. I samband med högtiden installeras universitetets nya rektor. Vi installerar också sedvanligt våra nya professorer och promoverar våra nya doktorer, samt välkomnar två hedersdoktorer.

Högtidsceremoni med installation av ny rektor
Årets ceremoni inleds med installation av Johan Sterte, ny rektor vid Karlstads universitet, då avgående rektor Åsa Bergenheim överlämnar rektorskedjan.

Ceremoniprogrammet fortsätter sedan med installation av universitetets nya professorer och promovering av nya doktorer. Vi välkomnar också två nya hedersdoktorer från lärarvärlden som gjort stora insatser för sina elever, studenter samt för Karlstads universitet i sina ämnen matematik och språk.

Årets tema – hjärna och hjärta – speglar den kunskap, disciplin och engagemang som en forskare måste ha för att lyckas men också ett känslomässigt driv och passion för sitt ämne.

Ceremonin ramas in av underhållning av värmlandsbördiga Rigmor Gustavsson samt världsklarinettisten Andreas Sundén. Universitetet förser medierna med en gruppbild efter ceremonin.

Datum: Fredag 20 oktober
Tid: 16.00-18.00
Plats: Aula Magna, Karlstads universitet

Spännande forskningsområden
Vi presenterar traditionsenligt våra nya professorer på Karlstad CCC som dels kommer att hålla kortare föredrag om sin forskning och dels deltar i en diskussionspanel. Detta följs sedan av ett samtal med årets hedersdoktorer.

Moderator är Martin Löfgren, prefekt vid Handelshögskolan.

Medierna är välkomna att närvara under presentationen och samtalen.

Datum: Fredag 20 oktober
Tid: 09.00-11.15
Plats: Lerinsalen, Karlstad CCC

Läs mer om årets professorer, doktorer och hedersdoktorer här.

För mer information kontakta gärna
Petter Niljung, 054 700 19 48 eller 070-286 8492.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.